Scrisoarea de motivatie – mit sau conditie de succes?
Nu mai este de mult timp un secret faptul ca universitatile cauta povesti, nu doar simple aplicatii. Mai mult decat atat, reprezentantii institutiilor de invatamant, atat din strainatate, cat si din Romania, doresc sa reconstruiasca si sa inteleaga totodata background-ul comun al notelor de la scoala, activitatilor extra-curriculare, pasiunilor si planurilor de viitor. Desi intelegem ca procesul de depunere a candidaturii pentru studii este unul mult mai complex de atat si fiecare document isi are importanta sa in economia dosarului de admitere, scrisoarea de motivatie este eseul care reuseste sa aduca impreuna, intr-un mod original si personalizat, latura ta academica, dar si cea personala si profesionala.
Ce cauta universitatile?
Originalitate. E bine cunoscut faptul ca cele mai multe scrisori de motivatie sunt trecute prin sisteme de verificare anti-plagiat. Un eseu „inspirat” din alte surse poate duce in mod automat la respingerea din partea universitatilor a candidaturii la studii. De aceea, te ajutam sa creezi o scrisoare de motivatie originala care sa te pun in valoare si sa te diferentieze fata de ceilalti aplicanti.
Creativitate. E greu, poate, sa reinventezi roata, insa un lucru este cert: dintr-un lung sir de eseuri, al tau trebuie sa iasa in evidenta! Fie ca este vorba de o poveste impresionanta de viata, de activitati extra-curriculare sau profesionale inedite sau pur si simplu un profil personal potrivit domeniului de studiu ales, asigura-te ca scrisoarea ta are o structura care ajuta cititorul sa intre usor in poveste si sa fie alaturi de tine pana la ultima fraza.
Motivatie. Poate ca acest lucru pare redundant de mentionat, insa nu e tocmai usor sa demonstrezi de unde iti gasesti resursele pentru a-ti realimenta motivatia pentru pasiunea ta, chiar si atunci cand lucrurile nu par sa mearga asa cum ti-ai fi dorit. Daca pasiunea se poate naste dintr-o simpla revelatie, motivatia e motorul care tine in viata pasiunea, astfel ca invatam impreuna cum sa convingem reprezentantii universitatilor ca ne angajam intr-o relatie de lunga durata cu pasiunea noastra.
Curiozitate. Mai mult decat epuizarea raspunsurilor la intrebarile „Ce vreau sa studiez?” si „De ce?”, universitatile vor sa vada in scrisorile de motivatie curiozitate aplicantilor de a invata si a descoperi lucruri noi. Practic, vor sa vada ca este deschis la schimbare si ca esti dornic sa te dezvolti personal si profesional. Astfel, conteaza sa surprinzi planurile tale de viitor si cum doresti sa faci parte din schimbarile domeniului de studiu ales si, la randul tau, sa te lasi schimbat de acesta.
Cum te ajutam?
Workshop-ul de redactare a scrisorii de motivatie isi propune sa utilizeze tehnici si strategii de scriere creativa, sa ofere informatii de actualitate despre cerintele unui astfel de eseu in functie de sistemul educational ales, dar si detalii despre structura, norme de redactare si o serie de tips and tricks originale pentru ca eseul tau sa iti asigure un raspuns favorabil din partea oricarei universitati. Te ajutam sa iti pui in evidenta motivatia de a studia domeniul ales si abilitatile ce fac din tine studentul pe care universitatile il cauta.
Care este structura?
Pentru cine?
Workshop-ul este destinat elevilor si studentilor din ani terminali care doresc sa aplice la programe de studiu de licenta sau masterat.
Cand?
- 8 octombrie
- 22 octombrie
- 5 noiembrie
Intervalul orar in care au loc workshop-urile este 15:00 – 18:00.